Historien bag materialet Denim

Cowboystof eller denim er egentlig en kraftig bomuld, som er tæt vævet på en måde, som gør materialet ekstra stærkt. På grund af materialets særlige egenskaber, blev det førhen brugt til arbejdstøj. Levi Strauss & Co. begyndte i 1853 at fremstille arbejdstøj, overalls og bukser til guldminearbejderne i Californien. I 1930´erne begyndte mænd at bruge cowboybukser og jeans til fritidsbrug. I 1943 blev de første jeans designet til kvinder. Allerede året efter var der billeder af kvinder med jeans i det amerikanske modemagasin Vogue.

Denim har op igennem 80´erne og 90´erne haft mange forskellige overfladebehandlinger. En periode var det populært med stone washed. Derefter skulle der være print på stoffet, gerne med kendte tegneseriefigurer. I 90´erne skulle der være hul på knæene, en stil som nu igen er på mode.

Moodboard

Et moodboard er en inspirationsopslagstavle, hvor du kan samle billeder, udklip, citater og fotos af alt det, du finder inspirerende. Du kan skabe et moodboard præcis, som du har lyst. Det behøver ikke at være pænt, du kan også skrive på det eller klistre ting fast. Hvis du skal arbejde med et bestemt emne, kan dit moodboard bygges op omkring det, så det inspirerer dig i en ny og overraskende retning.

Her ser du et udsnit af vores denimmoodboard.

Syopgaverne: Skeletbamsen og Knap & Nap 

Her ses 2 eksempler på de 7 syopgaver i denim.

På Skeletbamsen arbejdes der med mønsterdele, applikationer, zigzagkanter, sy knapper fast, sy i hånden, polstring af bamse og symaskine.

På Knap & Nap puden arbejdes der med mønsterdele, store læderbeslåede knapper, sy i hånden, monteringspude og symaskine.