Workshops til Kulturhuse & Biblioteker

På de forskellige workshops arbejder vi med design og håndarbejde. Vi designer accessories, snakker om inspiration og design samtidig med at deltagerne får indblik i forskellige teknikker.

Jeg klæder deltagerne på med indsigt og værktøjer, så de kan arbejde selvstændigt med design og håndarbejde.

En workshop varer 3 timer til 2800 kr. eksl. moms og materialer. På holdene er der plads til 15-20 deltagere, alt efter workshoppens indhold. Deltagerne er børn og unge fra 7-18 år eller voksne, der vil lege med deres kreativitet. Alderen  afhænger af hvilken workshop I vælger. Jeg medbringer selv materialer og de redskaber der skal bruges til de forskellige workshops f.eks. symaskiner, sakse, pensler, nåle osv.

 
Derudover modtager I PR materiale til at reklamere for workshoppen.

´Badges`workshop på Odder Bibliotek

Lækre poser, der var pakket på forhånd, de gode tusser, pensler og maling i mange farver indbød til et par hyggelige timer.

Flere forældre nævnte at det var dejligt at lave noget som krævede mere end bare en tusch og et stykke papir. Det her skulle laves fra bunden i et anderledes materiale og syes til sidst.

Kun fantasien satte grænser og det blev til mange seje og flotte badges. Og alle blev færdige og  fik deres flotte ting med hjem.

Tre timer med stor succes, fordybelse og hygge for børnene og deres forældre.

Kan varmt anbefales. Tak for et dejligt besøg.

Helle Kjærsgaard Nielsen

Børnebibliotekar, Odder Børnebibliotek

‘Pynt Toppen’ workshop på Kerteminde Bibliotek

Tusind tak for en inspirerende og hyggelig dag. Jeg er sikker på at børnene havde det sjovt og blev udfordret på tålmodighed. Det bedste var, at alle gik derfra med deres eget færdige materiale.:)
Selv blev jeg meget inspireret af de ting du havde med som udstilling. Timerne gik hurtigt og der blev snakket og hjulpet på kryds og tværs – sikke en dejlig oplevelse…..tak;-)

Helle Lismann Jørgensen

Biblioteksmedhjælper, Kerteminde Bibliotekerne

Upcycling af denim

Workshop: Upcycling af denim til Badges 

Vi leger med at upcycle gamle jeans til 80’er badges. De bliver malet, flettet, limet og syet i al slags denim, så der opstår helt nye ideer. Badget har sikkerhedsnål bagpå så du kan style din yndlingstaske.
Du kan også designe badget med nittere, palietter, perler, poscatusher og stofmaling. 

Børne workshop: Børn ca. 7 – 12 år med eller uden voksen.

Workshop: Sy og design Badges & Rygmærker

Her syr og designer vi badges eller rygmærker, som du kan style dit tøj og dine tasker med. Du kan skabe din egen personlige stil ved at sætte dem på din yndlingsjakke og de er lette at variere, f.eks ved at male tal, en smiley, Rolling Stones mund, lyn eller efter fri fantasi.

Børne workshop: Børn ca. 7 – 12 år med eller uden voksen.

Halloween

Workshop: Lav dit eget Halloween tøj

Temaet er halloween, og vi syr hatte og maler knogler og skelletter på gamle jakker, veste, frakker mm. Der er skabeloner til knoglerne, så de kan overføres på tøjet med stofmaling og poscatusser. Hattene syr også vi ud af gamle jeans, som vi maler knogler på. 

Børne workshop: Børn ca. 7 – 14 år evt. med voksen.

DIY varmepuder

Workshop: Sy og design din helt egen varmepude

Vi designer crazy varmepuder, så den får et helt personligt look. Den kan være uhyggelig eller max girly og meget mere. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan den skal se ud… Varmepuden varmes op ved at tage den inderste pose med naturlige kerner ud og sætte den i mikrobølge-ovnen. 

Unge workshop: Børn ca. 10 – 18 år.

Workshop: DIY i Street Julepynt

DIY kursus til jer/dig som ønsker kreatid til at designe og upcycle denim med sjove anderledes mønstre. På workshoppen tager vi udgangspunkt i Design med Kants julepynt, som vi styler og maler, så det får jeres personlige look. Det kan både være grafisk, cool med nitter eller med bling bling look og max piget. Vi udfordrer grænserne for, hvordan julepynt kan se ud. Vi arbejder hovedsagelig med materialerne: denim, stofmaling, poscatusser, fyld, knapper, nitter, pailletter.

Familietid workshop:  Børn ca. 7 – 12 år med voksen.
Unge workshop:  Unge ca. 12 – 18 år.

Workshop: DIY i diamanter

Vi tager udgangspunkt i Design med Kants Diamant Forever, som vi upcycler og syr ud af gamle jeans, skjorter og denimjakker. Vi designer, dekorerer og maler, så dit design får et personligt look. Designet kan være bling-bling tøzet, super grafisk eller helt crazy. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan den skal se ud.
Når jeres designs er syet færdigt, styler vi dem og tager fotos, som vi f.eks. lægger på snapchat.

Familietid workshop: Børn ca. 7 – 12 år med voksen.
Unge workshop: Unge ca. 12 – 18 år.

Workshop, (nu også for voksne): DIY Sleeping Beauty sovemasken

Hvem vil ikke gerne være ‘Sleeping Beauty’! Nu har du muligheden. Vi designer og syr sovemasken, som du dekorerer og styler, så den får dit personlige look. Den kan være Andy Warhol grafisk, max bling-bling eller Barbara Cartland crazy, det er kun din fantasi der sætter grænser for hvordan den skal se ud…

Voksen workshop: Hvor vi går i lege mode og tager en pause fra hverdagen
Unge workshop:  Unge ca. 12 – 18 år.

Workshop: Lav dit eget Moodboard

Her lærer du hvordan du kan lave dine egne moodboards, hvordan det bliver bygget op og hvad du kan bruge det til i en videre designproces. Moodboardet er en inspirationsopslagstavle, hvor du kan samle billeder, udklip, citater og fotos af alt det, du finder inspirerende. Du kan skabe et moodboard præcis, som du har lyst. Det behøver ikke at være pænt, du kan også skrive på det eller klistre ting fast. Hvis du skal arbejde med et bestemt emne, kan dit moodboard bygges op omkring det, så det inspirerer dig i en ny og overraskende retning. Her ser du et udsnit af vores tylmoodboard.

Unge workshop: Unge ca. 12 – 18 år.

Workshop: DIY Under Cover Bogen

Her styler, designer og syr vi Under Cover bogen, som du kan skrive alle dine hemmeligheder i eller bruge til at tegne i,  Du kan style den med emojis, streetlook maling, perler og pynt så den får dit personlige look og bliver unik. Det er kun din fantasi der sætter grænser for hvordan den skal se ud…

Familietid workshop: Børn ca. 7 – 12 år med voksen.
Unge workshop: Unge ca. 12 – 18 år.

DIY natsværmere

Workshop: Vi syer natsværmere ud af gamle jeans

Vi upcycler og syr natsværmere og andre insekter ud af gamle jeans og denimjakker. Vi designer, dekorerer og maler dem, så insektet får et personligt look. Designet kan være bling-bling tøzet, super grafisk eller helt crazy. Insekterne får sikkerhedsnåle syet bagpå og kan sættes på tasker, jakker og meget mere. 

Unge workshop: Unge ca. 10 – 18 år

Workshop: Få ideer og lær om design teknikker

Du kan finde inspiration alle steder. Prøv at gå på opdagelse i historien ved at se på gamle malerier og i historiebøger, der kan du se hvordan folk gik klædt, hvordan de boede og hvilke farver de brugte. Når du går på opdagelse i historien, kan du også læse om, hvordan man har fremstillet forskellige ting, og hvilke materialer man har brugt. Prøv at google Dronning Elizabeth af England 1533 – 1603. Hun havde den vildeste stil.

Du kan også arbejde med kollage, ved at sætte gamle billeder sammen og skabe noget helt nyt. Du kan klippe i gamle fotografier, blade og aviser. Dem kan du lime op, så de danner et nyt billede. Det nye billede kan du lægge et kalkerpapir over og tegne på, så der opstår en sjov figur, et billede eller en form. Prøv at google Christian Lacroix, fransk designikon, som laver de smukkeste kollager. 

Unge workshop: Unge ca. 12 – 18 år.

Workshop: Sy og vikle Pynt Toppen

Her klipper og vikler vi med kantebånd og tyl i lange baner. Vi lærer at lave pompomer i materialet tyl, som vi sætter på hårbøjlen. Den giver din stil kant og humor og er god til at lave hverdagen om til fest eller pifte en grå regnvejrsdag op.

Børne workshop: Børn ca. 7 – 12 år  med eller uden voksen.